Veiligheid boven alles! Hoe betrouwbaar onze viervoeters ook zijn, paarden en pony’s zijn vluchtdieren. Het kan dus dat een paard in een bepaalde situatie op een onverwachte manier reageert of schrikt. Een sportongeval is nooit volledig uit te sluiten. Het is dan ook ten zeerste aan te raden om een sportverzekering op maat af te sluiten. VLP biedt de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten via haar verzekeringspartner, Arena NV, de specialist in sportverzekeringen.

Voor een bedrag per kalenderjaar ontvangt u of uw kind naast het lidmaatschap bij VLP, ook een verzekering voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid schade aan derden.
Deze basisverzekering (C-verzekering) is geldig tijdens allerlei clubactiviteiten. Ook stalactiviteiten, een clubbarbecue… zijn hierbij inbegrepen.

Wie op een individuele basis, in een niet-aangesloten VLP-club of buiten clubverband paardensport beoefent, kan opteren voor een uitgebreide I-verzekering. Deze individuele verzekering (= € 15 extra) beschermt u tijdens paardensportactiviteiten, wereldwijd. Een toeristische rit langs de kust van Portugal is dus ook inbegrepen in deze verzekering.

Polissen van deze verzekeringen zijn na te lezen op de site van VLP: http://www.vlp.be/Verzekeringen/Vz-Polissen/.